DISTRIBUIE ARTICOLUL

Deşi lumea întreagă este în plină criză cauzată de pandemia COVID-19, o înmormântare cu lăutari şi oameni pe străzi a avut loc într-un municipiu din România.

Funeraliile au avut loc la Onești, prin centrul orașului, fără ca participanţii să aibă vreo frică de coronavirus.

În ciuda resticțiilor impuse de autorități, cortegiul funerar a traversat orașul prin centru, fără ca polițiștii să intervină.

România e în plină epidemie de coronavirus și sunt mai multe restricții impuse de autorități,.

Una dintre principalele restricţii, pentru stoparea răspândirii virusului este interzicerea adunărilor cu mai mult de 50 de oameni.

Această interzicere, însă, nu a împiedicat desfășurarea unei înmormântări la Onești, cu lăutari și zeci de oameni veniți să conducă mortul pe ultimul drum.

Foarte mulţi oameni au criticat această tradiţie specifică romilor, întrucât situaţia creată de coronavirus este una excepţională.

„Unde o fi poliția comunitară? Ne merităm soarta, suntem de plâns! Nu respectăm reguli elementare, care trebuiesc respectate în acest moment!”, „Poliția locală doarme?Autoritățile locale se supără când spunem că sunt plătiți din banii noștri și nu fac nimic pentru comunitate. Acum să vedem cu câți bani ne facem la buget de la amenzi?„, sunt doar câteva dintre zecile de mesaje adăugate la filmarea postată pe o pagină de socializare.

Sursa : observator.tv

Susține presa independentă
Ai un pont? E-mail: stiri@stiri-buzau.ro
DISTRIBUIE ARTICOLUL
Citeste  O mamă şi copilul său, spulberaţi de un TIR pe trecerea de pietoni, în Ilfov VIDEO