DISTRIBUIE ARTICOLUL

De la 1 martie, valoarea tichetelor de masă va fi de 20 lei, datorită unui proiect de lege adoptat marți de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Potrivit site-ului Adevarul.ro, proiectul de lege modifică articolul 14 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. „Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 20 de lei”, se arată în proiectul de lege.

Prevederile legii intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care actul normativ se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, arată sursa citată.

Proiectul a fost inițiat de deputatul PSD Valeriu Steriu și a primit 267 de voturi „pentru”.

Site-ul de știri mai scrie că în vara anului trecut, Guvernul Dăncilă propusese îngheţarea valorii tichetelor de masă până în primăvara acestui an.  

Valoarea unui tichet de masă a fost majorată, cel mai recent, în luna mai 2018, de la 15,09 lei la 15,18 lei.  

Valoarea nominală maximă a tichetelor de masă se indexează, semestrial, cu indicele preţurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Susține presa independentă
Ai un pont? E-mail: stiri@stiri-buzau.ro
DISTRIBUIE ARTICOLUL
Citeste  Noi reguli pentru pescari: sunt obligați să stea la 10 metri unul de altul și să nu socializeze. Grătarele și alcoolul, interzise pe baltă