DISTRIBUIE ARTICOLUL

Într-o comună din judeţul Vâlcea sunt peste 100 de romi întorşi din străinătate, din zone afectate de coronavirus.

Având în vedere potenţialul risc de contaminare, autorităţile au organizat o amplă acţiune în localitate.

Măsura a fost luată după ce localnicii au început să fie terorizaţi de comunitatea romă din satul Lunca şi au început să facă sesizări la Primăria Bujoreni, judeţul Vâlcea.

Oamenii spun că noii veniţi nu respectă legislaţia în vigoare privind limitarea răspândirii coronavirusului.

Se plimbă prin comună fără griji, fac cumpărături şi nu stau izolaţi la domiciliu.

Sătenii sunt terorizaţi de cei 100 de romi întorşi din străinătate

Sătenii susţin că le este teamă ca vecinii lor întorşi recent din străinătate să nu-i contamineze cu noul coronavirus.

„Bat în porţi, se bat între ei, urlă, ne ameninţă că ne dau şi nouă virusul. Ne este teamă. Se plimbă liberi pe străzi şi prin magazine, fără să aibă nicio remuşcare, fără să le pese de consecinţe, de ce aud la televizor, ca noi toţi. Şi dacă primesc amenzi, ce dacă? Oricum nu le plătesc. Au zeci de amenzi neplătite, mulţi dintre ei. Şi se eschivează că nu au de unde. Şi nimeni nu are ce să le facă. Că n-au proprietăţi pe numele lor. Mergeţi la Primărie şi vedeţi dacă ce vă spunem noi este sau nu adevărat. Pentru ei singura soluţie ar fi puşcăria, fiindcă izolarea nu o respectă oricum niciunul”, susţin localnicii.

Primarul a cerut ajutor

Primarul din Bujoreni, Gheorghe Gângu, a cerut ajutorul forţelor de ordine ca să-i identifice pe toţi cei care s-au întors din zonele afectate de coronavirus, dar şi pe cei care nu respectă legea.

Nu este prima dată când acesta solicită sprijinul jandarmilor şi poliţiştilor din cauza problemelor pe care le crează unii dintre localnici.

Că nu respectă măsurile impuse s-a văzut inclusiv cu ocazia controlului, când mulţi dintre cei vizaţi au ieşit pe străzi, curioşi să vadă ce se întâmplă şi dornici să-i ironizeze pe reprezentanţii instituţiilor de control.

Asta în ciuda insistenţelor cu care erau rugaţi să se întoarcă pe proprietăţile lor.

Nu respectă autorităţile

„Dumneavoastră nici măcar nu aveţi forţe de ordine, precum austriecii. Păi când ăia ne-au pus pistoalele la frunte, n-am mai spus unul pâs!”, au spus romii râzând.

Varianta romilor

„Nu sunt bine. N-am ce mânca, n-am ce bea. Cumnatul meu, spre exemplu, e la Argeş şi primarul s-a dus la el acasă cu de toate, fără să i se ceară. Să ne aducă şi nouă dezinfectanţi, spirt, mălai, săpun, făină”, au spus romii unui jurnalist al Televiziunii Vâlcea 1.

Unul dintre localnici a profitat de prezenţa instituţiilor de control pentru a acuza că nu se simte bine.

A fost transportat la spital, cu izoleta, dar s-a întors acasă după câteva ore.

Susține presa independentă
Sau QR CODE
Ai un pont? E-mail: stiri@stiri-buzau.ro
DISTRIBUIE ARTICOLUL