DISTRIBUIE ARTICOLUL

• Nici bine nu au fost montate ca, deja, panourile voltaice ce alimenteaza indicatoarele rutiere prevazute cu LED-uri de la trecerile de pietoni nesemaforizate din Barlad au devenit tentante pentru hoti. Chiar zilele trecute, politistii locali au prins in flagrant un localnic in timp ce incerca sa fure acumulatorul unui astfel de panou solar.

Pe 1 noiembrie, in jurul orei 18.00, doi politisti locali din cadrul Biroului de Ordine Publica, aflati in misiune de patrulare pedestra pe Bulevardul Epureanu din Barlad, l-au prins in flagrant pe un barladean de 36 de ani, in timp ce incerca sa sustraga acumulatorul unui dispozitiv fotovoltaic destinat sa emita semnal luminos de avertizare la o trecere pentru pietoni. Asupra suspectului a fost gasit un rucsac in care se aflau mai multe chei fixe, motiv pentru care a fost predat organelor de politie pentru continuarea cercetarilor.

La randul sau, primarul Barladului, Dumitru Boros, le-a cerut politistilor sa demareze cercetarile pentru comiterea infractiunii de furt, avand in vedere ca, recent, a mai fost constatat furtul unui echipament de acest fel, care era montat pe un stalp cu indicator rutier ce semnaliza o trecere pentru pietoni la intersectia Bulevardului Epureanu cu strada Constantin Hamangiu.

„Politia Locala Barlad va intensifica patrularile in toate zonele in care am realizat investitii pentru siguranta cetatenilor, pentru agrement sau pentru infrumusetarea orasului, cu scopul de a preveni acte de vandalism ori furt. Dupa cum am anuntat, nu vom mai tolera ca persoanele certate cu bunul simt sa isi bata joc de banii publici, motiv pentru care masurile luate vor fi drastice. Facem apel, in continuare, la cetatenii de buna credinta ai orasului sa semnaleze orice act de distrugere sau furt al bunurilor publice, pentru ca numai actionand impreuna putem demonstra ca traim civilizat, asa cum este normal”, a declarat primarul Boros.

Trebuie spus ca, in vara, au fost achizitionate si montate 35 de indicatoare rutiere noi, prevazute cu flash-uri alimentate de panouri solare, pentru trecerile de pietoni nesemaforizate de pe Bulevardul Republicii din Barlad, iar in octombrie s-a trecut la etapa a doua. De aceasta data, s-au montat alte cateva zeci de astfel de indicatoare rutiere cu LED-uri pe Bulevardul Primaverii, Epureanu, Dragos Voda, Vasile Parvan, in special in zona scolilor si a gradinitelor, dar si pe strazile Ioan Popescu, Mihai Viteazul, in zonele cu trafic pietonal intens. Scopul acestui tip de indicatoare este de a creste gradul de siguranta al pietonilor, dar si de a spori vizibilitatea trecerilor pentru conducatorii auto.

Sursa: monitoruldevasul.ro

Susține presa independentă
Sau QR CODE
Ai un pont? E-mail: stiri@stiri-buzau.ro Whatsapp: 0768.264.565
DISTRIBUIE ARTICOLUL