Important pentru toţi şoferii: din 12 octombrie, o nouă interdicţie – sancţiuni drastice

0
90

Începând din 12 octombrie, intră în vigoare o interdicţie a cărei încălcare va fi sancţionată drastic, inclusiv cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce. Ce trebuie să ştie toţi şoferii.

Din 12 octombrie 2019 intră în vigoare interzicerea utilizării de către șoferi, în timpul condusului, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv care poate face înregistrări foto/video, potrivit Info Trafic 24.

Susțineți presa liberă! Donați aici pentru Stiri-Buzau.ro

Potrivit noilor reglementări, este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare.

În cazul în care şoferul încalcă regula, va fi sancționat cu 4-5 puncte-amendă și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

Ca alternativă, pot fi folosite dispozitive de tip „mâini libere”, car kit sau, cel mai recomandabil, oprirea autovehiculului, acolo unde legea permite, pentru rezolvarea problemelor stringente.

loading...
Citeste si :   Film în aer liber: Kaufland Buzău