DISTRIBUIE ARTICOLUL

Femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbații pentru că gândesc mai mult!

PublicitateCristian 22 Nov 2016

Share on Facebook

Stiinta a confirmat ca creierul unei femei este mai complex decat cel al unui barbat, ceea ce indica si o nevoie mai mare de somn.

Potrivit spuselor lui Jim Horne, profesor la Universitatea Loughborough din Anglia, „La femei, lipsa somnului este corelata cu niveluri mai ridicate de stres psihologic si un grad mai crescut de ostilitate, depresie si furie.

Aceste manifestari nu sunt la fel de pronuntate la barbatii care au probleme de somn.”

Femeile au nevoie de peste 8 ore de somn pe noapte

Da, cu totii stim ca se recomanda ca un adult sa doarma cel putin 8 ore, iar 7 ore de somn sunt considerate la limita, dar profesorul Horne subliniaza ca creierul femeilor este „mai complex si are o alcatuire diferita, asa ca trebuie sa doarma ceva mai mult de atat.”

Oare carui fapt se datoreaza complexitatea crescuta a creierului femeiesc?

Spre deosebire de barbati, femeile se angreneaza mai des in sarcini care necesita atentie distributiva si isi solicita mai mult creierul. Efortul in plus necesita si mai multa odihna, iar somnul nocturn este cel mai oportun in acest scop.

Ce se intampla atunci cu barbatii care sufera de oboseala?

Profesorul Horned a explicat ca barbatii ale caror profesii necesita in permanenta luarea de decizii au nevoie si ei de mai mult somn comparativ cu ceilalti barbati, dar tot ceva mai putin decat femeile.

Sursa: secretele.com

DISTRIBUIE ARTICOLUL