DISTRIBUIE ARTICOLUL

O tragedie în cele mai sumbre aspecte ale sale s-a abătut peste o familie din localitatea buzoiană Robeasca, judeţul Buzău. O tânără de 20 de ani, mamă a trei copii, este nevoită să înfrunte singură greutăţile vieţii, după ce soţul ei şi-a pus capăt zilelor.

Nicoleta şi Ştefan Cristian şi-au întemeiat o familie în urmă cu patru ani. Ea avea 16 ani, el, 30. Au fost primiţi să locuiască în gospodăria unuia dintre fraţii bărbatului, acolo unde au venit pe lume trei copii în mai puţin de patru ani.   Au trăit modest, din ajutoare sociale, alocaţiile copiilor şi din munca cu ziua prin sat. ”Lucra în construcţii pe la oamenii din comună şi era un om foarte muncitor, despre care niciodată nu s-au auzit lucruri rele”, ne-a spus Nicu Minţoiu, viceprimar în Robeasca.

Familia Cristian a intrat în impas la începutul verii, când capul familiei a suferit un accident. A căzut din căruţă şi a rămas cu sechele care i-au luat puterea de a munci. Au urmat cinci luni de chin psihic, din cauza neputinţei de a-şi întreţine familia, iar zilele trecute s-a lăsat doborât de gândurile negre.   În seara zilei de sâmbătă, 9 noiembrie, Ştefan Cristian s-a spânzurat de o grindă, în casă, în văzul copiilor. A fost descoperit de soţie, când încă avea semne vitale, şi a fost transportat cu salvarea la Urgenţele Spitalului Judeţean Buzău.    A murit pe data de 12 noiembrie, iar trupul său a fost transferat la morga spitalului, pentru necropsie. În urma lui au rămas, pe lângă suferinţele create rudelor şi prietenilor, o situaţie financiară dezastruoasă, pe care trebuie să o îndure tânăra mămică.

Nicoleta Cristian abia a încropit sumele necesare înmormântării lui Ştefan, cu ajutorul cumnaţilor şi al altor rude, însă greul abia începe pentru tânăra mămică şi cei trei copii, care au patru ani, doi ani, iar cel mai mic, şase luni.    Despre drama prin care trece femeia au auzit şi voluntarii unei asociaţii umanitare, care cer sprijinul oamenilor cu suflet mare să sară în ajutorul tinerei văduve. ”Nu au ce mânca, nu au ce îmbrăca şi ceea ce m-a impresionat este că nu cer nimic! Ei au nevoie de noi, cei ce putem să le schimbăm destinul fiecare cu puţinul oferit”, scrie Alina Grama, voluntar al unei asociaţii umanitare.   Nicoleta provine dintr-o familie sărmană, din Jirlău, comună vecină din Brăila, şi nu se poate baza pe vreun minim sprijin financiar din partea familiei sale.   Pe lângă dispariţia sursei de venit minim, prin decesul celui care întreţinea familia, un alt necaz al Nicoletei rezultă din perspectiva ca în următoarea perioadă să fie dată afară cu copii cu tot din casa primită de la soţul fratelui.    O asociaţie umanitară a lansat un apel pentru strângerea de fonduri, pentru lemne, mâncare.

Sursa: adevarul.ro

Susține presa independentă
Sau QR CODE
Ai un pont? E-mail: stiri@stiri-buzau.ro Whatsapp: 0768.264.565
DISTRIBUIE ARTICOLUL