DISTRIBUIE ARTICOLUL

”La toți ne e greu, dar nu la toți la fel…” În vremuri de criză, generate de războaie, pandemii, calamități, există categorii care prosperă, speculând la maxim oportunitățile. Uneori, chiar dacă nu este nimic ilegal, piața recepționează astfel de oferte într-un registru al imoralității.

S-a întâmplat și în cazul unei postari Sanador, unitatea medicală privată anunțând că poate testa populația, la cerere, pentru depistarea Covid 19, contra sumei modice de… 350 de lei. Imediat postarea anunțului s-a viralizat, dar nu pentru că oamenii au apreciat super-oferta, ci pentru că mulți au fost revoltați. Postarea a fost publicată AICI., unde și dumneavoastră le puteți transmite părerile. 

Desigur, mulți vor spune că nu este ilegal, că avem libertatea de a alege dacă vrem să beneficiem de servicii medicale private, însă clienții își vor pune problema în viitor și din perspectiva moralității, a modului în care clinica a ales să acționeze în vremuri de criză majoră. După două ore, erau deja peste 2000 de reacții, majoritatea negative.

Postarea ”ofertei” Sanador, urmată de câteva dintre reacțiile românilor:

”Începând de astăzi, testăm la cerere populația adultă pentru SARS-CoV-2 prin RT PCR din exudat nazo-faringian, pe bază de programare la 021 9699.

Locație: Laboratorul de Analize Medicale din Calea Plevnei, nr. 172.

Orar: Luni – Vineri 07.00 – 19.00.

Rezultatele sunt gata în 24h și se pot afla de pe www.sanador.ro cu codul de probă.

Pret: 350 lei.

Sanador a efectuat gratuit, susținând din fonduri proprii, sute de testări. Este un proces extrem de costisitor, pe care nu-l mai putem susține.

De asemenea, am făcut toate demersurile necesare către Ministerul Sănătății pentru a intra în Programul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile Prioritare. Am dorit și dorim în continuare ca pacienții asigurați să beneficieze de testare fără plată.

Menționăm că încasările sunt folosite pentru acoperirea costurilor cu personalul specializat, alocat exclusiv acestui scop, dar și pentru echipamente, dezinfectanți și achiziția de noi kituri. Dorim cu putere să venim în sprijinul oamenilor și în acest sens am pus la dispoziție spații și aparatură, am suplimentat rigorile în privința igienei, controlului și a triajului.

Credem că în acest context unic de pandemie orice acțiune este importantă.

Rămânem deschiși la orice colaborare pentru a ușura situația oamenilor care au nevoie de testări.”

Iată și ce le-au transmis cei care au văzut postarea?

Citeste  Evaluarea Națională va fi organizată în 2 sesiuni, în premieră. Iohannis: O a doua sesiune de Evaluare, cu începere din 29 iunie, va fi numai pentru copiii cu probleme medicale / La Bacalaureat, va exista o a doua sesiune în august, ca în fiecare an

Sursa: observatorulph.ro

Susține presa independentă
Ai un pont? E-mail: stiri@stiri-buzau.ro
DISTRIBUIE ARTICOLUL