DISTRIBUIE ARTICOLUL

La data de 20 martie, în judeţul Buzău se află în carantină 56 de persoane, iar pentru alte 1.338 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. Sunt confirmate două cazuri de îmbolnăvire până la această dată. 15 persoane au fost sancţionate pentru nerespectarea regimului de izolare la domiciliu.

Mai există locuri disponibile pentru carantinarea persoanelor care vin din zone de risc, cu posibilitatea de extindere a capacităţii.  În ceea ce priveşte testarea pentru Coronavirus, până la această dată, tuturor persoanelor aflate în carantină le-au fost prelevate probe în vederea efectuării analizelor.  În total, la nivelul judeţului, au fost făcute 105 teste pentru coronavirus, iar 98 de rezultate sunt negative, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID – 19, restul analizelor fiind în lucru.  De asemenea, în ultima perioadă, echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi autorităţi publice locale au efectuat verificări la domiciliile persoanelor aflate în izolare.  Până în acest moment, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 300.000 de lei pentru nerespectarea izolării la domiciliu. 

La nivel naţional, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.604 apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 4.950 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor. „Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.„

Sursa: adevarul.ro

Susține presa independentă
Sau QR CODE
Ai un pont? E-mail: stiri@stiri-buzau.ro
DISTRIBUIE ARTICOLUL